Львівський портал

СБУ повідомила про підозру головному конструктору російських БпЛА ZALA та Ланцет

Правоохоронці заочно повідомили про підозру головному конструктору російських дронів ZALA та «Ланцет» Олександру Захарову. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Захаров є власником та головним конструктором російської компанії ZALA Aero Group, яка розробляє безпілотні системи для росіян. Це підприємство базується в Іжевську і є одним з найбільших виробників бойових дронів для армії Росії.

Серед основних зразків безпілотних літальних апаратів компанії Захарова – дрони типу Ланцет, а також новітні розвідувальні безпілотники ZALA Z-16 та ZALA Z-20. За наявними даними, з початку повномасштабної війни підприємство фігуранта виготовило майже 5 тис. БпЛА.

«Зазвичай ворог використовує Ланцети як дрони-камікадзе для прямих атак по українській бронетехніці, а дрони ZALA здійснюють пошук потенційних цілей, коригують по них вогонь, а після ураження фіксують наслідки ударів. Таким чином, ці безпілотники стали невід’ємною частиною російського воєнного вторгнення в Україну», – йдеться в повідомленні.

Слідчі повідомили Захарову про підозру за пособництво у веденні агресивної війни. Наразі тривають заходи для притягнення його до відповідальності, адже він знаходиться на території Росії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-03 15:18:56