Львівський портал

В Україні влітку загинули щонайменше 589 цивільних через агресію рф, – ООН

В Україні загинули через російську агресію з 1 червня по 31 серпня 2024 року загинули 589 цивільних людей, ще 2685 поранені – кількість жертв була на 45% більшою, ніж за попередні три місяці. Про це йдеться у звіті Комітету з прав людини ООН, опублікованому 1 жовтня, передає Радіо Свобода.

В організації зазначають, що реальні цифри можуть бути вищими, оскільки деякі повідомлення про жертви серед цивільного населення досі не підтверджені.

За даними ООН, липень 2024 року став найбільш смертоносним місяцем з жовтня 2022 року.

«Основною причиною великої кількості жертв серед цивільного населення в липні стала широкомасштабна скоординована атака з десятків ракет, запущених рф по цілях по всій Україні 8 липня. Активізація зусиль російських збройних сил щодо встановлення контролю над територією Донецької області також призвела до великої кількості жертв серед цивільного населення», – йдеться у звіті.

Загалом, за даними ООН, з 24 лютого 2022 року внаслідок насильства, пов’язаного з конфліктом, в Україні загинули щонайменше 11 743 цивільних осіб (серед яких 613 дітей) та 24 614 зазнали поранень. За цей період УВКПЛ також задокументувало, що внаслідок бойових дій було пошкоджено або зруйновано 1 358 навчальних закладів та 580 медичних установ.

В організації зазначають, що протягом звітного періоду російські збройні сили продовжували систематичні напади на енергетичну інфраструктуру.

У період з 1 червня по 31 серпня російські збройні сили здійснили щонайменше чотири великі хвилі атак, кожна з яких включала десятки ракет і боєприпасів, на енергетичні об’єкти по всій Україні, додавши до п’яти хвиль таких атак, які відбулися протягом попередніх трьох місяців.

Як повідомляв Львівський портал, протягом липня в Україні загинули щонайменше 219 мирних жителів і 1018 зазнали поранень. Показники смертності серед цивільних внаслідок війни минулого місяця є найвищими із жовтня 2022 року

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-02 12:13:51