Львівський портал

Ізраїль заявив, що Іран зробив «велику помилку» та пообіцяв відповісти на ракетний обстріл

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу пообіцяв відплатити Ірану за завданий масований ракетний обстріл, який трапився увечері 1 жовтня. Про це повідомляє Reuters з посиланням на слова Нетаньягу, передає hromadske.

«Іран зробив сьогодні велику помилку – і він заплатить за неї», – заявив він.

Водночас у Тегерані зазначили, що будь-яку відплату Ізраїлю за іранські атаки зустрінуть «величезними руйнуваннями».

Корпус вартових ісламської революції заявив, що Іран у своїй ракетній атаці вперше застосував гіперзвукові ракети Fattah, а 90% цих ракет нібито успішно вразили свої цілі.

Як повідомляв Львівський портал, у вівторок вночі, 1 жовтня, Іран здійснив масований ракетний обстріл по території Ізраїлю, запустивши 180 балістичних ракет.

За заявою «Революційної гвардії» Ірану, ця атака є відповіддю на вбивство лідерів ХАМАСу та «Хезболли» – Ісмаїла Ганії, Хасана Насралли та Аббаса Нілфорушана. Вони попереджають, що Ізраїль знову стане ціллю, якщо вирішить помститися.

Місія Ірану в ООН також підкреслила, що наступна атака «буде більш нищівною», якщо Ізраїль «наважиться відповісти або вчинить подальші акти зловмисності».

Приблизно о 20:30 Армія оборони Ізраїлю дозволила громадянам залишати бомбосховища, заявивши, що загроза нових атак з боку Ірану не виявлена.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Ahmad Gharabli/AFP

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-02 10:18:34