Львівський портал

Гауляйтер Донеччини та його спільники депортували понад 30 українських дітей до росії

Правоохоронці заочно повідомили про підозру гауляйтеру Донеччини Денису Пушиліну та його спільникам, які депортували понад 30 українських дітей до пансіонату путіна. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

За даними слідства, після повномасштабного вторгнення росії неповнолітніх громадян України звозили до пансіонату «Поляни» у підмосков’ї, який входить до структури управління справами президента рф.

Мова йде про 16 неповнолітніх хлопців та 15 дівчат. Серед них – троє дітей з Маріуполя, яких рашисти примусово забрали у батька, а його відправили до Оленівської колонії.

Також з Маріуполя депортували 19 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Ще 9 неповнолітніх викрали з дитячих соціальних центрів у містах Шахтарськ та Харцизьк.

СБУ задокументувала, що вказівку кремля щодо депортації українських дітей з тимчасово захопленої частини території Донецької області виконував керівник місцевої окупаційної адміністрації рф – Денис Пушилін.

Для цього він підписав «постанову № 84» про виїзд дітей нібито для «оздоровлення» у медустановах та закладах відпочинку на території росії.

Виконання цієї вказівки гауляйтер доручив своїй «радниці» – Елеонорі Федоренко та Світлані Майбороді, яка очолює так звану «службу у справах сім’ї та дітей днр».

Як з’ясувало розслідування, викрадених дітей спочатку звозили до тимчасово окупованого Донецька, потім автобусами переправляли до Ростова-на-Дону, а далі літаком – до москви.

Звідти неповнолітніх везли до заміського пансіонату адміністрації путіна.

Надалі частину депортованих дітей передали на «виховання» громадянам рф. Зокрема, одну дитину влаштували до родини Марії Львової-Бєлової – уповноваженої президента рф з прав дитини.

На підставі нових задокументованих фактів слідчі заочно повідомили Пушиліну, Федоренко та Майбороді про підозру за ч. 2 ст. 28 і ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Нагадаємо, що у 2023 році ватажок так званої «ДНР» Денис Пушилін видав «указ», у якому запровадив низку заборон на окупованій росією частині Донеччини, серед яких військова цензура та заборони на зібрання.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-01 16:25:17