Львівський портал

Львівщина прощається з вісьмома захисниками

У вівторок, 1 жовтня, у День захисників і захисниць України та у свято Покрови, Львівщина проводжає в останню путь відразу вісьмох військових, які загинули на війні з російськими окупантами. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській ОВА.

Роман Кот

Житель села Наварія Пустомитівської громади. Був молодшим сержантом, старшим навідником роти вогневої підтримки мотопіхотного батальйону. Два роки його вважали зниклим безвісти, лише тепер вдалося знайти та ідентифікувати тіло воїна. Загинув у віці 47 років.

Володимир Затхей

Житель села Деревляни Кам’янка-Бузької громади. Був молодшим сержантом, командиром стрілецького відділення стрілецької роти військової частини А4821. Загинув 25 вересня поблизу населеного пункту Новоданилівка Запорізької області. Йому було 39 років.

Іван Ковтало

Родом із села Рудники, проживав у селі Гірське Миколаївської громади. Був гранатометником механізованого відділення військової частини А4576. Загинув під час ворожого обстрілу у районі населеного пункту Козача Локня Курської області РФ. Воїну було 40 років.

Остап Смолинець

Родом із села Устя Миколаївської громади. Із початком повномасштабного вторгнення РФ спершу займався волонтерською діяльністю, згодом добровільно став до складу 2 окремої Галицької бригади. Виконував бойові завдання на східному напрямку.

Руслан Достаєцький

Львів’янин. Із початком повномасштабного вторгнення Росії став на захист держави від загарбників. Воював у лавах 5 окремої штурмової Київської бригади Сухопутних військ ЗСУ. Виконував бойові завдання на Донеччині.

Тарас Кардаш

Проживав у Дрогобичі. На фронті воював з 21 лютого 2023 року. Виконував бойові завдання у складі 10 бригади 8 окремого гірсько-штурмового батальйону. Був оператором БпЛА.

Микола Корішко

Проживав у селі Доброгостів Трускавецької громади. Захисник загинув під час бойового завдання 25 березня. Йому було 47 років.

Ростислав Кулик

Родом із Борислава. Виконував бойові завдання поблизу населеного пункту Обухівка Кореневського району Курської області РФ. Загинув 21 вересня.

Вічна памʼять усім полеглим захисникам України!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-01 11:39:35