Львівський портал

Сибіга їде до Угорщини на переговори з Сіярто

У понеділок, 30 вересня, на доручення президента Володимира Зеленського міністр закордонних справ Андрій Сибіга відвідає з робочим візитом Угорщину, де проведе переговори зі своїм колегою Петером Сіярто. Про це Львівському порталу повідомили у МЗС України.

Ключовими темами обговорення стануть розвиток добросусідських відносин, реалізація спільних проєктів, зокрема у сферах економіки, прикордонної інфраструктури, захисту прав національних меншин.

Також Сибіга і Сіярто говоритимуть про просування до вступу України в ЄС та НАТО, а також про Формулу миру як шлях до справедливого завершення війни з росією.

За підсумками перемовин очільники зовнішньополітичних відомств зроблять заяви для преси.

«Візит до Угорщини є продовженням першого регіонального турне новопризначеного міністра закордонних справ, метою якого є налагодження прагматичної та передбачуваної політики добросусідства та просування до стратегічної мети членства України в ЄС і НАТО», – кажуть у МЗС.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: ілюстративне, МЗС України

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-30 11:03:23