Львівський портал

План перемоги представлять українцям, але без деяких «секретних положень», – Єрмак

План перемоги президента України Володимира Зеленського невдовзі представлять українцям, але без деяких таємниць, аби про них не дізналися росіяни. Про це заявив глава Офісу президента Андрій Єрмак в етері національного телемаратону, передає hromadske.

Він розповів, що Зеленський представив цей план обом кандидатам у президенти США – Камалі Гарріс та Дональду Трампу, – а також Джо Байдену та Конгресу США. Водночас глава держави, за словами Єрмака, обговорював цей план з іншими партнерами України, зокрема з лідерами «Великої сімки».

Очільник Офісу президента заявив, що план перемоги представлять українцям, однак деякі його положення будуть засекречені. Єрмак пояснив, що поодинокі його частини мають «чутливий характер», а тому їх необхідно тримати в таємниці.

«Усе, що стає публічним, чують не тільки в нас у країні, це чує і ворог. І тому, безумовно, деякі деталі цього плану є закритими. Але ви знаєте, важливо реалізацію цього плану побачити на ворожій території, і побачити в результатах, в перемогах наших військових», – сказав посадовець.

Як повідомляв Львівський портал, радник голови Офісу президента Сергій Лещенко зазначав, що ключовим моментом плану перемоги є отримання дозволу від міжнародних партнерів, зокрема США, на удари по військових об’єктах на території росії.

Зеленський підкреслив, що повноцінна реалізація плану перемоги можлива лише за умов рішучої підтримки з боку союзників.

Серед основних аспектів плану, за даними журналістів, – продовження міжнародної допомоги для України, а також гарантії безпеки для України, що нагадують 5 статтю НАТО, однак про власне вступ до Альянсу не згадується. Проте керівник Офісу Президента Андрій Єрмак зазначив, що запрошення України в НАТО є частиною плану перемоги. План також передбачає продовження наступальних дій у Курській області.

На зустрічах із віцепрезиденткою США Камалою Гарріс та президентом Джо Байденом Зеленський представив ключові моменти цього плану. Зокрема обговорили його дипломатичні, економічні та військові аспекти. Також глава держави представив план перемоги членам Сенату та Палати представників Конгресу США.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: ілюстративне, Telegram/Андрій Єрмак

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-30 10:27:28