Львівський портал

У Львові відзначать 240-річчя Мелітополя

Мешканці Мелітополя, які через війну переїхали до Львова, цими днями відзначають ювілей свого міста. Громадська організація «Мелітополь Незламний» проведе низку заходів 27 та 28 вересня на честь 240-річчя міста. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

У межах відзначення ювілею Мелітополя мешканці міста 27 вересня садитимуть дерева у Парку 700-річчя Львова.

«У нашому місті була прекрасна локація, на фоні якої сезонно фотографувалися мелітопольці. Майже у кожного є фото з тюльпанами, тому обрали тюльпанові дерева.  Мелітополь славиться черешнею і тополями, але клімат Львівщини не дуже сприятливий для цих дерев, тому символічно обрали тюльпанові дерева, за рекомендацією управління екології Львівської міської ради. Це буде символ Мелітопольщини у Львові», – пояснює менеджерка ГО «Мелітополь Незламний» Маргарита Бойчук.

Основні заходи відбудуться завтра у парку ім. Виговського, починаючи з 15:30. Буде виставка картин до Дня миру, виставка-ярмарка витворів ручної роботи, інсталяція «Колесо теплих моментів», демонстраційно-показовий виступ ДСНС, практикум та демонстрація спецтехніки та амуніції від Ювенальної поліції. Також буде майстерклас із виготовлення бургерів та тортиків, настільні ігри. На завершення – перегляд фільму з попкорном.

Окрім Львова, заходи до 240-річчя Мелітополя проведуть у Києві, Запоріжжі та Дніпрі. Саме в цих містах працюють громадські центри, які допомагають мелітопольцям.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-27 15:51:55