Україна і світ

Глава НБУ оцінив дефіцит електроенергії в Україні: Ця зима не буде простою

Фото: УНІАН

Прогноз дефіциту електроенергії в Україні до кінця року залишається приблизно на рівні 7%, оскільки прийдешня зима навряд чи буде простою.

Про це заявив голова Нацбанку України Андрій Пишний в інтерв’ю Forbes Ukraine.

Яким може бути дефіцит електроенергії взимку: прогноз НБУ

– Ми прогнозуємо, що станом на зараз дефіцит електроенергії точто буде перебувати у нашому базовому сценарії і не перевищить 7%, але, ймовірно, буде навіть поліпшений за результатами жовтневого перегляду, – сказав він.

Водночас зауважив, що це у випадку, якщо не буде нових атак і руйнувань.

Пишний каже, що наразі триває активна робота щодо пошуку джерел фінансування на відновлення енергетичних потужностей і розбудови диверсифікованої системи.

– Чи можна це зробити за місяць, відновивши насправді ті потужності, які стали недоступні в внаслідок атаки? Звісно ні, це потребує часу і величезного обсягу ресурсів. І звісно ця зима не буде простою. І звісно ми будемо відчувати наслідки дефіциту, – додав він.

Тому вважає, що кожен із нас в якійсь мірі повинен стати енергетиком, щоб зрозуміти, як йому у найкращий спосіб пройти цю зиму.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Центрі протидії дезінформації при РНБО прогнозують декілька сценаріїв в енергетиці в осінньо-зимовий період з урахуванням розвитку подій – як оптимістичні, так і песимістичні.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-27 13:48:01