Львівський портал

На Вінниччині фельдшер шпигував за переміщенням бойової техніки ЗСУ

Правоохоронці затримали на Вінниччині російського агента, який шпигував за переміщенням колон українських військ для того, щоб дізнатися їхні маршрути та скоригувати по них удар. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.  

Зокерма, окупантів цікавили підрозділи ЗСУ, що рухалися автошляхами Вінницької та Черкаської областей.  

За даними слідства, російська спецслужба сподівалася у режимі реального часу відслідкувати маршрути руху колон українських військ, щоб скоригувати по них повітряний удар. Для цього ФСБ дистанційно завербувала 51-річного фельдшера однієї з медустанов на Вінниччині, який активно пропагував свою прокремлівську позицію у Телеграм-каналах. 

Відтак, російський агент, за вказівкою свого куратора, на своєму авто виїжджав на міжрегіональні автотраси, де відстежував переміщення підрозділів Сил оборони. Шпигун, виявивши військову колону, «сів їй на хвіст» і їхав за нею майже 100 км. Так він намагався встановити маршрут, а також кількість і види техніки у колоні. 

Правоохоронці своєчасно викрили зрадника і затримали його поблизу власного помешкання. У нього вилучили мобільний телефон, який він використовував для комунікації із «зв’язковим» ФСБ – Сергієм Лебедєвим (більш відомий як блогер «Лохматий») з Донецька. 

Затриманому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 ККУ (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-27 11:25:58