Україна і світ

Понад 800 серверів у Росії: хакери ГУР здійснили чергову кібератаку

Фото: Pexels

Кіберфахівці Головного управління розвідки Міноборони України протягом 23-26 вересня атакували більш ніж 800 російських серверів у різних регіонах країни-агресорки. 

Про це інформують джерела в українській розвідці.

Хакери ГУР атакують сервери Росії

За даними джерел, в результаті атаки кіберкорпусу ГУР МОУ вдалося повністю знищити документи та дані, які зберігалися на уражених серверах. 

Мовиться про сервери військових, адміністративних та фінансових установ, які забезпечують ведення повномасштабної війни Росії проти України. 

За інформацією джерел, втрата даних та документації призвела до часткової або повної зупинки роботи споживачів та надавачів послуг у різних галузях.  

Крім того, це змусить РФ витрати додаткові ресурси на пошук та відновлення даних і вкотре продемонструє місцевому населенню низький рівень технічного забезпечення у РФ. 

Зауважимо, що усі дані на серверах РФ, які атакували українські кіберфахівці, видалені без можливості відновлення.

Хакери ГУР атакували банки РФ

Нагадаємо, що нещодавно хакери української розвідки здійснили кібератаку на російські банки. Відтак, в результаті атаки порушено роботу найбільших банківських установ Росії.

Тоді під кібератаку ГУР потрапили такі установи: Банк Росія, Тінькофф банк, Газ банк та платіжна система СБП.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також у деяких банків припинили роботу сайти та мобільні застосунки. Клієнтам цих банків не могли здійснити онлайн-оплату за послуги.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-27 12:45:00