Львівський портал

В УКУ започаткували стипендіальний фонд імені Євгенії, Ярини, Дарії та Емілії Базилевич

У пам’ять про студентку УКУ Дарію Базилевич, її маму Євгенію і сестер Ярину та Емілію, Український католицький університет спільно з батьком Ярославом Базилевичем та Національною скаутською організацією України Пласт започатковують сталий стипендіальний іменний фонд (ендавмент). Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі УКУ.

Ціллю є зібрати 100 тисяч доларів на створення сталого стипендіального фонду (ендавменту). Ендавмент дозволить щороку генерувати стипендію у пам’ять про Євгенію, Ярину, Дарію та Емілію Базилевич. Так університет зможе покривати витрати на навчання для талановитих студентів, які через складні життєві обставини не мають змоги оплатити свою освіту.

«Я був найбагатшим, найщасливішим чоловіком і батьком: я мав скарб і завжди розумів, що це скарб – мати таку дружину і таких відповідальних, працьовитих, гарних, розумних, ініціативних, патріотичних дітей. Весь час я пишався ними та пишаюся надалі. У них мало бути все попереду – у кожної з них. В одну мить я втратив ту багатогранність відчуттів, яку вони всі четверо, кожна по-своєму давали мені протягом нашого спільного життя. Сьогодні я маю найкращі, найщасливіші, найпрекрасніші спогади – все решта ампутовано! То ж прошу кожного допомоги у створенні сталого стипендійного фонду імені Євгенії, Ярини, Дарії і Емілії Базилевич, щоб світ пам’ятав їхні імена», – зазначив батько трьох донечок Ярослав Базилевич.

«Через створення стипендіального фонду, ми прагнемо передати майбутнім поколінням ті цінності та ідеали, які сповідували Євгенія, Ярина, Дарія та Емілія Базилевич. Сталий стипендіальний фонд – це також виховний момент для майбутніх поколінь, щоб жертви війни не були забуті. Пам’ять про наших полеглих у цій несправедливій війні житиме вічно», – розповідає проректорка з розвитку та комунікацій Наталія Климовська.

Відтак Український католицький університет та Пласт запрошує доброчинців стати фундаторами стипендіального фонду імені Євгенії, Ярини, Дарії та Емілії Базилевич, і у такий спосіб увіковічнити пам’ять про родину, та допомогти здобути якісну освіту майбутнім поколінням українців.

В УКУ додали, що ваш внесок не витрачається за один рік. Основна сума ендавменту інвестується, а частина загального прибутку від інвестицій (дохід плюс зростання) щороку використовують для навчання та виховання майбутніх поколінь. Плоди цієї інвестиції матимуть як швидкий, так і постійний вплив на розвиток університету.

Скласти пожертву ви можете: 

В Україні:

  • за посиланням онлайн;
  • за банківськими реквізитами:

Отримувач: Благодійна організація «Благодійний фонд Українського католицького університету»

ЄДРПОУ: 44047231

Україна, 79011, м. Львів, вул. Стрийська, 29а.

р/рах. IBAN: UA 94 325365 0000000260030024527

в АТ «Кредобанк», Україна, 79026, м. Львів, вул. Сахарова, 78, МФО 325365
призначення платежу: добровільні пожертвування в фонд родини Базилевич

В євро

Payee name: UCU CHARITABLE FOUNDATION

44047231

Bank SWIFT Code: WUCBUA2X

Bank Name: JSC KREDOBANK

Bank Address: Sakharova str. 78, Lviv 79026, Ukraine

IBAN: UA773253650000000260070024529

Intermediary: KBC BANK NV, Brussels, Belgium

SWIFT: KREDBEBB

IMPORTANT: In the NOTE field of your bank wire/money order please state: Charitable donation  to the Bazylevych family fund. Please do not leave any other comments

У США та Канаді через партнерів.

В інших валютах за посиланням.

Пожертву в еквіваленті понад 1000 доларів просять робити через банківські реквізити.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: УКУ

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-25 11:34:13