Львівський портал

У Трампа кажуть, що не планували його зустрічі із Зеленським, – ЗМІ

За даними ЗМІ, зустріч президента України Володимира Зеленського і кандидата у президенти США Дональда Трампа не запланована. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на The Associated Press.

«Представник штабу Трампа заявив у вівторок (24 вересня, – ред.), що кандидат від республіканців не зустрінеться цього тижня з президентом України Володимиром Зеленським, який перебуває з візитом у США для участі у відкритті Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй», – йдеться у повідомленні.

Видання зазначає, що, за словами чиновника, який говорив на умовах анонімності, жодної зустрічі між ними не було заплановано, попри заяву українських чиновників минулого тижня, в якій йшлося про те, що Зеленський планував зустрітися з колишнім президентом США.

У публікації також йдеться про те, що у 24 вересня Дональд Трамп похвалив військовий досвід росії в історичних конфліктах і висміяв американську допомогу Україні, вкотре запевнивши, що в разі обрання президентом він швидко завершить війну, розпочату москвою.

Виступаючи в Савані, штат Джорджія, Трамп висміяв часте повторення президента Джо Байдена про те, що США будуть підтримувати українські збройні сили, поки Київ не виграє війну.

«Він згадав два давні конфлікти, щоб показати, що москва не програє – роль колишнього Радянського Союзу в перемозі над Адольфом Гітлером і нацистами у Другій світовій війні в 1940-х роках і невдале вторгнення французького імператора Наполеона Бонапарта в росію більш ніж століттям раніше», – зазначає видання.

Трамп наполягав на тому, що США повинні «забратися геть», хоча і не уточнив, як саме він буде вести переговори про припинення участі США у війні.

Як повідомляв Львівський портал, президент Володимир Зеленський під час візиту до Сполучених Штатів Америки планує зустріч із кандидаткою в президенти США Камалою Гарріс. Також можлива зустріч із кандидатом у президенти США від республіканців Дональдом Трампом.

Очікують, що під час візиту до США Зеленський наполягатиме на членстві в НАТО і ЄС, укладенні економічних та безпекових угод, а також продовженні надання більш сучасного озброєння в межах свого «плану перемоги».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: ілюстративне, Facebook/Дональд Трамп

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-25 10:43:31