Львівський портал

Росія фотографувала ядерні об’єкти України і може готувати удари по них, – Зеленський

Росія використовує китайські супутники для фотографування українських атомних електростанцій. Не виключено, що це робиться у межах підготовки до можливих ударів по них. Про це заявив президент України Володимир Зеленський, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ABC News.

«За останніми даними, росія використовує китайські супутники і фотографує деталі об’єктів на ядерних об’єктах. І з нашого досвіду, якщо росія фотографує певні об’єкти, то виникає загроза нанесення ударів по ядерних об’єктах», – заявив він.

Глава держави не сказав, чи були китайські супутники, які використовувала росія, комерційними або контролювалися китайським урядом.

Він заявив, що поділиться інформацією, яку має Україна, з лідерами на Генеральній Асамблеї цього тижня.

Як повідомляє Львівський портал, міністр закордонних справ України Андрій Сибіга раніше зазначав, що українська розвідка отримала інформацію про плани росії атакувати об’єкти української ядерної енергетики напередодні зими.

Зокрема, йдеться про відкриті розподільчі пристрої атомних станцій та підстанції передачі, які є критично важливими для безпечної роботи атомної енергетики.

Інформацію, яку отримала розвідка, вже передали партнерам та МАГАТЕ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: ілюстративне, Telegram/Володимир Зеленський

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-24 15:13:11