Львівський портал

У «Горіховому гаю» облаштують майданчик для вигулу собак

У львівському парку «Горіховий Гай» тривають підготовчі роботи для створення майданчика для вигулу собак з боку вулиць Бойківська – Куликівська. Про це Львівському порталу повідомили у ЛКП «Зелений Львів».

Згідно з рішенням виконавчого комітету Львівської міської ради, замовником проєкту є ДП «Боднарівка». В адміністрації парку повідомили, що договір на розробку проєкту підписано, і документ вже майже готовий. Робитимуть простір за кошти інвестора.

«Тим часом територію майбутнього майданчика готують до будівельних робіт. Ще давніше парк, зокрема цю локацію, обстежила комісія з екології. За її висновками, кілька дерев було визнано аварійними, а відтак їх зрізали», – йдеться у повідомленні.

Вже цього тижня завершать вивезення дерев, а також проведуть додаткове косіння трави та впорядкування ділянки.

Довідка

Парк «Горіховий гай» заклали на початку 1970-х років з парного боку вулиці Володимира Великого. Його назвали саме так, бо левову частку дерев займали граби і волоські горіхи.

У 1974 році, напередодні святкувань чергової річниці звільнення Львова від німецької окупації, парк перейменували на «Парк 30-річчя звільнення Львова», проте вже на початку 1990-х років парку повернули історичну назву.

На території «Горіхового гаю» є два озерця і так звана «Олеська долина», якою протікає потічок Вулька (Вулецький потік), що впадає до Полтви. Також тут розташований Львівський кіноцентр, у радянські часи це був кінотеатр «Сокіл».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: ЛКП «Зелений Львів»

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-24 13:19:11