Львівський портал

Ми ближче до закінчення війни, ніж думаємо, – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що війна Росії проти України «ближча до завершення», ніж багато хто думає, і закликав союзників зміцнювати українську армію. Про це Зеленський сказав в інтерв’ю ABC News, пише Українська правда.

«План перемоги – це зміцнення України. Ось чому ми просимо наших друзів, наших союзників зміцнити нас. Це дуже важливо. Я думаю, що ми ближче до миру, ніж думаємо. Ми ближче до закінчення війни», –зазначив Зеленський.

У публікації зазначають, що Зеленський неодноразово звертався до Сполучених Штатів і Британії із закликом зняти обмеження на використання ракет великої дальності, які вони надали Україні для ураження цілей у глибині Росії.

Разом з тим правитель Росії Володимир Путін попередив, що використання західної зброї для ударів по російських цілях буде розглядатися як серйозна ескалація війни і прямий виклик з боку країн НАТО.

Прохання Зеленського з’явилося на тлі запеклих боїв на сході України, а також через кілька тижнів після операції України в Курській області Росії.

В інтерв’ю ABC News Зеленський сказав, що Путін «боїться» Курської операції.

«Це правда. Він дуже боїться. Чому? – Тому що його люди побачили, що він не може захистити… всю свою територію», – повідомив глава держави.

Зеленський додав, що лише з «сильної позиції» Україна може «підштовхнути Путіна до припинення війни».

Нагадаємо, 16 вересня президент Володимир Зеленський повідомив, що план перемоги України готовий більш ніж на 90% і він представить його союзникам.

Згодом глава держави повідомив, що план перемоги розрахований на рішення, які мають статися протягом жовтня-грудня 2024 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-24 09:45:34