Львівський портал

24 вересня Львівська громада попрощається із чотирма українськими бійцями

У вівторок, 24 вересня, Львівська громада попрощається із чотирма українськими бійцями, що загинули від рук окупантів на полі бою, захищаючи державу. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськраді.

 

Дмитро Грицай – львів’янин.

 

Навчався у СЗОШ І-ІІІ ступенів №91 м. Львова. 

Впродовж життя переважно працював у будівельній сфері, у тому числі й за кордоном. У вільний час захоплювався рибальством та грибництвом. За словами рідних, був надзвичайно доброю, безвідмовною людиною. У 2007 році втратив батька і важко переживав його смерть. 

Із початком повномасштабного вторгнення РФ став на захист України від загарбників. Долучився до лав 21 окремої механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ. Боровся із окупантами на Донеччині, Харківщині й Миколаївщині. Під час проходження служби отримав звання «молодший сержант» та неодноразово відзначався військовим командуванням. Рідні кажуть, що у свої останні місяці життя Дмитро Грицай був дуже щасливий. 

У захисника залишилася мама, дружина і донька. Йому було 39 років. 

Андрій Вовк – львів’янин. 

Навчався у СЗОШ №98. Здобув професійно-технічну освіту у місті Львові. 

Протягом останнього періоду працював водієм у ТОВ «Фірма «Техніка монтажу». У вільний час захоплювався автомобілями, любив тварин, а особливо – собак. За словами близьких, завжди дбав про людей, уся його праця йшла від серця. 

Із початком повномасштабного вторгнення РФ став на захист України від російських окупантів. Долучився до лав 22 окремої механізованої бригади 38 армійського корпусу Сухопутних військ ЗСУ. 

У Андрія Вовка залишилися мама, сестра та двоє племінників. Йому було 43 роки. 

Андрій Витязь  львів’янин. 

Навчався у СЗОШ № 54 м.Львова. Здобув вищу освіту у Львівському державному університеті внутрішніх справ. 

Після завершення навчання займався приватним підприємництвом у сфері перевезень. Захоплювався боксом, обожнював проводити час із дітьми. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення РФ добровольцем став на оборону України. Спершу вступив до складу медичного батальйону «Госпітальєри», у 2023 році підписав контракт із 80 окремою десантно-штурмовою Галицькою бригадою Десантно-штурмових військ ЗСУ. Боровся із загарбниками у «гарячих» точках фронту. 

У Андрія Витязя залишилися мама, двоє дітей, колишні дружини, двоюрідні сестри, брат, хрещені діти, хрещений батько, племінники та племінниці. Йому було 45 років. 

Віталій Лопушанський  уродженець села Підбірці Львівської області. 

Навчався у Підбірцівському ліцеї Львівської міської ради. Закінчив колишнє Середнє професійно-технічне училище №26 міста Львова (сьогодні – Державний навчальний заклад «Львівське вище професійне училище інформаційно-комп’ютерних технологій»), тут здобув фах електромайстра з ремонту побутової техніки. 

Завершивши навчання, працював у ПАТ «Львівський локомотиворемонтний завод». Загинув захисник у віці 38 років.  

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-23 18:48:12