Львівський портал

23 вересня Львів попрощається із трьома загиблими захисниками України

У понеділок, 23 вересня, Львів попрощається трьома воїнами, які загинули, захищаючи Україну – Олегом Дяволюком, Тарасом Литвином та Олексієм Корнієнком. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міських церемоній прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Прощання із захисниками Олегом Дяволюком та Тарасом Литвином розпочнуться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, а о 11: 30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Опісля Олега Дяволюка поховають на Личаківському кладовищі.

Прощання із Тарасом Литвином продовжиться о 12:45 у місцевому храмі села Миклашів (Церква Різдва Пресвятої Богородиці). Після цого воїна поховають на місцевому кладовищі.

Чин похорону Олексія Корнієнка відбудеться о 14:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, а о 14:30 – міська церемонія прощання на площі Ринок. Воїна поховають на Личаківському кладовищі.

Біографічні довідки захисників

Олег Дяволюк (04.08.1999 – 09.08.2024) був уродженцем села Лагідне (раніше – Кірове) Запорізької області.

Навчався у місцевій середній загальноосвітній школі. Згодом здобув професійно-технічну освіту у колишньому Молочанському професійному аграрному ліцеї.

Завершивши навчання, почав працювати у сільськогосподарській сфері. Захоплювався технікою.

З початком повномасштабного вторгнення родина Олега Дяволюка була змушена покинути рідний дім та переїхати до села Хоросно Львівської області. Тут він добровольцем вступив до лав 103-ї окремої бригади територіальної оборони регіонального управління «Захід» Сил територіальної оборони Збройних Сил України.

У Олега Дяволюка залишилися дружина, двоє дітей і велика родина.

Львів’янин Тарас Литвин (05.09.1991 – 29.11.2023)

Навчався у Миклашівському навчально-виховному комплексі «Загальноосвітній навчальний заклад І-III ступенів – дошкільний навчальний заклад». Згодом здобув освіту у приватному закладі «Молодіжний навчальний центр імені святого Івана Боско».

Після завершення навчання працював у сфері надання послуг з охорони власності у місті Львові, впродовж певного періоду перебував за кордоном. У вільний час захоплювався музикою, їздою на велосипеді та подорожами, обожнював тварин. За словами близьких, був «винятковим патріотом своєї держави».

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист Батьківщини від загарбників. Боронив суверенітет та територіальну цілісність України на південному напрямку у лавах 117-ї окремої механізованої бригади 10-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України.

У Тараса Литвина залишилися батьки, сестра, племінниця та кохана дівчина.

Олексій Корнієнко (30.12.1993 – 16.09.2024) був уродженцем села Мирогоща Друга Рівненської області.

Навчався у Мирогощанському ліцеї Мирогощанської сільської ради. Закінчив Мирогощанський аграрний фаховий коледж за спеціальністю «Виробництво й обробка продукції тваринництва». Згодом вступив до Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького.

Працював у ресторанній сфері у місті Львові. За словами рідних, Олексій Корнієнко був «добрим, вірним другом, люблячим чоловіком, братом та сином; з нетерпінням чекав на народження донечки». Любив солодощі, тварин та музику. Мріяв відкрити власну кавʼярню.

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист Батьківщини від окупантів. Боровся із ворогом у лавах 1-го прикордонного Донецького загону Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

У Олексія Корнієнка залишилися мама, вагітна дружина та сестра.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-22 19:19:14