Україна і світ

Яке свято 22 вересня та чому не можна довго спати


У неділю, 22 вересня, відзначається День машинобудівника України та День партизанської слави України.

Також на цю дату припадає Всесвітній день боротьби з нарколепсією, Всесвітній день пацієнтів, які страждають на хронічний мієлоїдний лейкоз, Всесвітній день без автомобілів, Всесвітній день захисту слонів, Всесвітній день носора, День осіннього рівнодення, Всесвітній день троянди, День білого шоколаду та День підвищення обізнаності в інтернеті (OneWebDay).

Православна церква сьогодні вшановує пам’ять священномученика Фоки та святого пророка Йони.

Яке сьогодні свято – 22 вересня 2024 року

У церковному календарі 22 вересня – день пам’яті священномученика Фоки, єпископа Синопського. Він був родом із міста Синоп. Прийнявши християнство, Фока вирізнявся старанністю в проповіді Євангелія і благочестям в особистому житті. Святий постраждав у період гонінь на християн з боку римського імператора Траяна (98-117).

Також сьогодні вшановують пам’ять святого пророка Йони. Він вів доброчесне життя і виконував усі заповіді. За це він отримав від Господа дар видіння.

Який сьогодні, 22 вересня 2024, день в Україні

В Україні на 22 вересня припадає День машинобудівника. Подія встановлена “на підтримку ініціативи працівників машинобудування і приладобудування”. Свято щороку відзначають в четверту неділю вересня.

Також сьогодні в календарі – День партизанської слави. Метою цього свята є вшанування пам’яті партизанів та підпільників, а також нагадування про їхній подвиг молодому поколінню.

Хто святкує день ангела 22 вересня

Іменини сьогодні відзначають Макар, Микола, Олександр і Петро.

Що не можна робити 22 вересня 2024 року

Сьогодні не можна працювати на городі, займатися важкою фізичною працею та рукоділлям. Заборонено сваритися, лихословити, заздрити і пліткувати.

22 вересня не варто довго спати – це до проблем з грошима. Якщо наші предки йшли в ліс цього дня, то остерігалися незнайомих чоловіків в капелюсі. Вони вірили, що це може бути Лісовик, який принесе невдачі.

Що можна робити сьогодні

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Наші предки вважали святого Фоку заступником від пожеж та усілякої негоди. Тому 22 вересня йому молилися про захист будинку від вогню.

Народні прикмети на 22 вересня 2024

  • Гримить – взимку снігу не буде.
  • Червоний місяць – чекайте на вітряну погоду.
  • На березі ще є жовте листя – зима буде пізньою.
  • Багато павутини на деревах – до теплої і погожої осені.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-22 05:34:30