Львівський портал

Британська розвідка оцінила наслідки удару по складу боєприпасів у Торопці

Удар по російському складу боєприпасів у населеному пункті Торопець Тверської області позначиться на операціях російських сил, зокрема в Курській області. Про це йдеться в розвідувальному огляді Міністерства оборони Великої Британії, повідомляє Європейська правда.

В огляді зазначається, що уражений у ніч проти 18 вересня стратегічний склад боєприпасів у Торопці, розташований приблизно за 500 км від України, був одним із найбільших у Росії та містив понад 30 тисяч тонн снарядів.

Британська розвідка вважає, що причиною ураження складу стало неналежне зберігання боєприпасів, які залишились вразливими до ударів дронів, попри модернізацію у 2018 році після інцидентів з детонацією.

Це спричинило «ланцюгову реакцію каскадних детонацій в системі бункерів, що призвело до величезних втрат боєприпасів», йдеться в огляді.

«Російська протиповітряна оборона продовжує зазнавати труднощів у протидії українським операціям із нанесення далекобійних ударів, незважаючи на те, що стверджує, що перехопила понад 50 БПЛА під час цієї атаки», – зазначає розвідка Міноборони Британії.

Там констатують, що удар по складу, «найімовірніше, негативно вплине на російські наземні операції, особливо в Курській області».

Як повідомляв Львівський портал, у ніч на 18 вересня дрони атакували місто Торопєц Твєрської області Росії, там спалахнула пожежа, після чого частину мешканців вирішили евакуювати.

Українські джерела повідомляли, що на складі в Торопці зберігалися ракети, призначені для оперативно-тактичних ракетних комплексів «Іскандер» тактичних ракетних комплексів «Точка-У», КАБи та артилерійські боєприпаси.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-21 16:16:42