Львівський портал

«Це брехня»: Зеленський спростував дані про загибель 80 тисяч українських військових

Український президент Володимир Зеленський спростував дані видання WSJ про те, що ЗСУ втратили на війні вже 80 тисяч військових. Про це заявив президент України Володимир Зеленський на зустрічі з журналістами 20 вересня, передає РБК-Україна.

«80 тисяч? Це брехня. Реальна цифра набагато менша, ніж та, що була опублікована. Суттєво», – сказав Зеленський.

Нагадаємо, американське видання The Wall Street Journal 17 вересня опублікувало матеріал, у якому зазначається, що число вбитих і поранених українців та росіян, які беруть участь у війні, нібито досягло приблизно 1 мільйона.

Автори стверджували, що кількість загиблих українських військових нібито становить 80 тисяч, а російських – 200 тисяч.

У лютому 2024 року президент Володимир Зеленський повідомив, що на війні з росією загинула 31 тисяча українських військових.

Також у червні 2024 року глава держави зазначив, що на полі бою Україна втрачає одного військового, тоді як росія – шість окупантів. Таке співвідношення фіксували на Харківському та Покровському напрямках.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Фото: Reuters

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Reuters

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-21 14:17:40