Львівський портал

Для притуплення страху: партизани отримали докази роздачі наркотиків російським солдатам

Рух опору отримав у своє розпорядження документи, які підтверджують систематичну роздачу на фронті російським військовим наркотичного засобу «Промедол». Він дає відчуття ейфорії і притуплює страх, тож таким чином окупанти легше погодяться йти у штурм чи наступ. Про Львівському порталу повідомили у Центрі національного спротиву.

Так, із отриманих документів стає зрозуміло, що в мотострілецьких ротах командири взводів «підгодовували» своїх підлеглих Промедолом, хоч той офіційно заборонений на території РФ.

Промедол – наркотичний анальгетик, який за своїми властивостями схожий на морфій чи налбуфін (заборонені в Україні для використання військовослужбовцями). При високій концентрації викликає почуття ейфорії, а при регулярному прийомі у людини з’являється наркотична залежність, яка надалі призводить до згубних наслідків для психіки та здоров’я.

«Тобто військовослужбовці, які перебувають в стані ейфорії, швидше погодяться на штурм чи інші наступальні дії, тому що вже не мають страху перед болем або навіть і самою смертю», – пояснюють у Центрі національного спротиву.

Згідно з роздавально-здавальними відомостями росіян, книжок обліку та журналів реєстрацій операцій, пов’язаних з обігом наркотичних та психотропних засобів відомо, що документація не була офіційною.

Таким чином у військових частинах вели «чорний» облік з отримання та видачі Промедолу. Згідно з інформацією в цих журналах наркотичні засоби російським військовим давали регулярно.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-20 14:46:53