Львівський портал

З України намагались вивезти скрипку Страдіварі

На Львівщині прикордонники завадили вивезенню з України старовинної скрипки італійського майстра Антоніо Страдіварі. Про це Львівському порталу повідомили у Західному управлінні Держприкордонслужби.

Цінну знахідку виявили у пункті пропуску «Краківець» у багажнику автомобіля Mitsubishi.

Скрипка маркована як Antonius Stradiuarius Cremomentis Faciebad Anno 1728. Ймовірно, вона є оригінальним виробом всесвітньо відомого майстра Антоніо Страдіварі, втім автентичність інструменту ще мають підтвердити.

«Цей інструмент вирізняється особливою чистотою звучання й неабияк цінується у світі. Представники митниці музичний інструмент вилучили. Чи становить він культурну та історичну цінність, встановить експертиза», – йдеться у повідомленні.

Відомо, що жодних дозвільних документів на вивезення за кордон цього музичного інструменту прикордонникам не пред’являли.

Нагадаємо, торік митники спільно з прикордонниками двічі завадили вивезенню з України скрипок Страдіварі. Обидва рази цінні музичні інструменти виявляли на Одещині.

У травні 2024-го скрипку Страдіварі 1713 року виготовлення намагалась вивезти львів’янка.

Довідково:

Антоніо Страдіварі – італійський майстер струнних інструментів, що вирізняються особливою чистотою звучання. За життя він виробив понад 1100 музичних інструментів, орієнтовно 500-600 із них збереглись дотепер.

Інструменти Страдіварі неабияк цінують знавці музичного мистецтва. Дослідники дотепер вивчають секрет унікального звучання його творінь.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: ДПСУ

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-19 14:01:55