Львівський портал

На Львівщині керівники двох компаній розікрали 6 млн грн на відновлення енергетики

Правоохоронці викрили двох керівників підприємств на Львівщині, які привласнили понад 6 млн гривень, призначених для відновлення критичної інфраструктури енергетичної галузі. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, у 2022 році державне підприємство провело тендер про закупівлю послуг, переможцем якого стала приватна компанія. Зокрема, йдеться про надання послуг перевезення автотрансформаторів з країни ЄС до однієї з АЕС України, в число яких були включені міжнародні перевезення.

Для виконання умов договору переможець тендеру для виконання певних видів робіт залучив підрядника, а останній, своєю чергою, субпідрядника.

Надалі директори підрядних організацій, знаючи, що вони не виконали всіх робіт, внесли неправдиві відомості до офіційних документів. Мова йде про акти надання послуг з невірними фактичними обсягами виконаних робіт та їх вартості, які не відповідали дійсності.

Зокрема, це стосувалось послуг з міжнародного перевезення, яких вони не надавали. Трансформатори доставили в Україну коштами іноземних партнерів.

Ці дії призвели до незаконного отримання понад 6 млн гривень.

Двом керівника фірм інкримінують заволодіння бюджетними коштами та службове підроблення офіційних документів (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 ККУ).Суд наклав арешт на майно підозрюваних. Їм обрали запобіжні заходи у вигляді застави.

Санкція статті передбачає до 12 років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-19 09:01:38