Україна і світ

Рустем Умєров та глава МЗС Польщі обговорили оборонну співпрацю

Про це йдеться у повідомленні на Facebook-сторінці очільника оборонного відомства.

«Щиро подякував за всебічну підтримку, яку Польща надає нам для відбиття російської агресії. Провели змістовні переговори щодо наступних кроків зміцнення нашої співпраці», — зазначив Рустем Умєров.

Він додав, що росіяни модернізують свої інструменти терору, тож Україна має посилювати свої спроможності запобігання російським ударам і збільшення обсягів виробництва вітчизняної зброї — одне з наших головних завдань.

«Зброя українського виробництва вже показала свою ефективність, вражаючі цілі на відстані майже 2500 км вглиб території ворога. Україна має значний промисловий потенціал, однак потребує достатнього фінансування», — підкреслив Міністр оборони.

Рустем Умєров зазначив, що також обговорив з Радославом Сікорським роль Польщі у розбудові української оборонної промисловості, зокрема можливості залучення ресурсів ЄС.

Він додав, що вже створено декілька гнучких моделей інвестування в українську оборонну промисловість, і Україна готова розглядати усі можливі формати спільного фінансування оборонних підприємств.

«Разом з командою також поінформували польську делегацію про останні події на полі бою. Дякую польській стороні за плідний візит. Разом до перемоги!», — сказав Рустем Умєров.

Як повідомляла АрміяInform, Міністр оборони України Рустем Умєров закликав міжнародних партнерів активніше інвестувати в українську оборонну промисловість.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-09-15 16:04:36