Україна і світ

Ідеальна хрустка скоринка: як зробити кляр для риби


Хочете відчути справжню магію на власнїй кухні? Приготуйте морську або річну рибу в легкому повітряному клярі, який тане в роті!

Секрет вашої кулінарної перемоги — ніжне філе, ідеальна хрустка скоринка і швидке приготування. Як зробити смачний кляр для риби – рецепт в матеріалі Фактів ICTV.

Кляр для риби: рецепт

Цей простий рецепт здатний перетворити навіть буденну страву на ресторанну. До речі він підходить не лише для риби, а й овочів або інших продуктів. Для хрусткого кляру знадобитися борошно, яйця, газована вода або пиво і спеції.

Інгредієнти:

  • 1 склянка борошна
  • 1 яйце
  • 150 мл газованої води (або пива)
  • щіпка солі
  • чорний мелений перець – до смаку
  • рафінована рослинна олія для смаження
Як приготувати рибу у клярі

Фото: Pixabay

Як зробити кляр для риби в домашніх умовах: приготування

Все дуже просто: готуємо інгредієнти, змішуємо —  і кляр, який допоможе зробити рибу хрусткою і смачною, готовий. Отже, покроковий рецепт:

  1. Очистьте рибу, видаліть кісточки та підготуйте філе.
  2. Розріжте його на порційні шматочки і трохи посоліть.
  3. У мисці змішайте просіяне борошно, сіль і мелений перець.
  4. В окремому посуді збийте яйце виделкою або вінчиком до однорідної консистенції.
  5. Повільно вливайте газовану воду (або пиво) до яйця, продовжуючи збивати. Це додасть кляру легкості.
  6. Поступово додайте суху суміш у яєчно-водну масу, збиваючи, щоб не утворювалися грудочки. Має вийти густе тісто як на оладки.
  7. У глибокій пательні або фритюрниці розігрійте достатню кількість олій. Вона повинна бути дуже гарячою, щоб риба швидко обсмажувалася і утворювала хрустку скоринку.
  8. Візьміть шматочок риби, занурте його в кляр, щоб він був рівномірно покритий з усіх боків.
    Обережно опустіть рибу в гарячу олію.
  9. Смажте до золотистої скоринки з обох боків (приблизно за 3-4 хвилини з кожного боку).
  10. Після цього перекладіть шматочки на паперовий рушник, щоби видалити зайву олію.
  11. Подавайте гарячу рибу в клярі  з лимоном, соусом або свіжими овочами.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Смачного!

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-13 13:15:53