Україна і світ

Канадський фестиваль скасував показ фільму Росіяни на війні


Міжнародний кінофестиваль у Торонто скасував показ пропагандистського фільму Росіяни на війні режисерки Анастасії Трофімової.

Фільм Росіяни на війні не покажуть на фестивалі в Торонто

Організатори заявили, що були “фактично змушені призупинити покази фільму Росіяни на війні через значні загрози для роботи фестивалю та громадської безпеки”.

– Хоча ми твердо стоїмо на своїй заяві, яку оприлюднили вчора, це рішення ухвалене з метою забезпечення безпеки всіх гостей, персоналу та волонтерів фестивалю. Це безпрецедентний крок для TIFF, – йдеться в заяві.

Рішення про скасування показу стрічки організатори фестивалю називають “неймовірно складним”.

– Ми вважаємо, що цей фільм заслужив місце в програмі нашого фестивалю, і ми зобов’язуємося показати його, коли це буде безпечно, – додали організатори.

Свою чергою генеральний консул України в Торонто Олег Ніколенко зазначив, що фільм Росіяни на війні вже завдав значної шкоди репутації фестивалю, а також дав РФ шанс ще більше підірвати демократію.

– Припинення показу на Міжнародному кінофестивалі в Торонто фільму Росіяни на війні колишньої документалістки Russia Today є єдиним правильним рішенням. Ми продовжимо боротися з російською пропагандою в кожному куточку світу, використовуючи всі мирні та законні засоби, – написав Ніконенко у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Днем раніше організатори кінофестивалю відмовлялися скасовувати показ фільму, який відбілює російських загарбників, що воюють в Україні. Вони стверджували, що стрічку Росіяни на війні “у жодному разі не можна вважати російською пропагандою”.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-13 09:56:42