Україна і світ

Сливовий леквар: рецепт приготування солодкої начинки


Сливовий леквар — це смачний смаколик, виготовлений зі стиглих фруктів без додавання цукру.

На Закарпаттті його часто готують як начинку для пирогів, млинців або щоб просто намазувати на хліб.

Як зробити ароматний леквар в домашніх умовах та що для цього знадобиться – на Фактах ICTV.

Леквар зі слив: рецепт

Закарпатський сливовий леквар — це справжній смак традицій, який варто спробувати. Попри те, що зазвичай його готують чоловіки, жінки теж впораються.

Інгредієнти:

  • стиглі сливи (бажано сорту угорка)
  • вода

Приготування:

Леквар — унікальний продукт, який має свої особливості приготування. Смаколик варять  декілька днів на свіжому повітрі, причому на відкритому вогні в казані.

Однак в домашніх умовах підійде звичайна каструля. Отже, послідовність має бути наступною.

  1.  Сливи добре вимийте та видаліть кісточки.
  2. Помістіть сливи в широку каструлю з товстим дном, додайте трохи води (якщо потрібно, для початку), щоб вони не пригоріли.
  3. Варіть на повільному вогні, постійно помішуючи. Сливи мають розваритися і утворити густу масу. Процес варіння може зайняти кілька годин, доки леквар не стане густим і темним.
  4. Готовий леквар потрібно остудити, а потім розлити по стерилізованих банках і щільно закрити.
  5. Зберігайте в прохолодному місці.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Результат – натуральне сливове повидло з багатим смаком.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-12 17:37:15