Україна і світ

В Армія+ вже двісті тисяч військових і чотири тисячі рапортів — Катерина Черногоренко

Про це повідомило 12 вересня Міністерство оборони України.

Щодня в Армія+ реєструється в середньому до 10 тис. захисників і захисниць. Крім того, обробляється дві тисячі запитів на оновлення даних від військовослужбовців, у яких виникли труднощі з авторизацією.

Наразі  функції Армія+ доступні для військовослужбовців Збройних сил України та Державної спеціальної служби транспорту України. Згодом застосунок буде масштабований на всі Сили оборони.

«Місяць тому я разом із сотнями гостей, зокрема з інших країн, вперше із захопленням побачила, як двоє військовослужбовців за дві хвилини створили та погодили перший в історії України електронний рапорт. Сьогодні вже двісті тисяч військових можуть використовувати можливості Армія+. Далі — більше. Оновлення та новий функціонал із врахуванням відгуків та коментарів від військовослужбовців. Армія+ стає інструментом змін у війську, щоб далі ці зміни зокрема болюче відчув на собі ворог», — зазначила заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко.

Сьогодні Армія+ дозволяє військовослужбовцям генерувати унікальний номер військовослужбовця під назвою Армія ID, створювати, подавати й погоджувати  електронні рапорти та проходити опитування. Зараз триває друге опитування про використання бойових систем у війську. Пройти його військовослужбовці можуть до 20 вересня.

«Минув місяць як Армія+ працює у війську. Його можливості вже оцінили двісті тисяч військовослужбовців. Застосунок впроваджують понад 600 військових частин. Вдячний всім військовослужбовцям — від солдатів та командирів на лінії фронту і до діловодства у штабах — за організацію роботи з електронними рапортами та використання сучасних інструментів, що роблять нас сильнішими та ефективнішими за ворога», — підкреслив заступник головнокомандувача ЗСУ полковник Андрій Лебеденко.


Як повідомляла АрміяInform, Міністерство оборони України розробило та планує подати на розгляд Верховної Ради законопроєкт про реєстр військовослужбовців.

 

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-09-12 17:44:35