Україна і світ

ЄС продовжив на пів року персональні санкції проти РФ, але вилучив два імені

Фото: Depositphotos

Рада Євросоюзу продовжила санкційні обмеження щодо осіб, відповідальних за підрив або загрозу територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України, ще на шість місяців, до 15 березня 2025 року.

Про це у четвер, 12 вересня повідомили у пресслужбі Ради ЄС.

Санкції ЄС проти росіян

Санкції передбачають обмеження на поїздки для фізичних осіб, заморожування активів та заборону на надання коштів або інших економічних ресурсів фізичним та юридичним особам, включеним до переліку.

Санкції продовжать застосовуватися до понад 2200 фізичних та юридичних осіб.

У контексті перегляду санкцій Рада також вирішила не поновлювати включення до переліку двох осіб та вилучити зі списку п’ятьох померлих.

Раніше стало відомо, що з санкційного списку вилучили російського гонщика Нікіту Мазепіна, а також матір померлого ватажка ПВК Вагнер Віолетту Пригожину.

Також зазначається, що Угорщина цього разу вимагала виключити зі списку кілька осіб, перш ніж Будапешт дасть зелене світло на продовження санкцій.

Деякі з країн ЄС, зокрема Естонія, Латвія, Литва і Польща, заявили, що ЄС повинен перейти від продовження санкцій кожні шість місяців до щорічного рішення, проти чого виступає Будапешт.

Дипломати повідомили, що було досягнуто компромісу, згідно з яким у силі залишиться шестимісячне продовження, але з переліку буде виключено двох осіб.

Нагадаємо, напередодні, 11 вересня, суд Євросоюзу у Люксембурзі відхилив колективний позов російських бізнесменів проти Ради Європейського Союзу щодо обмеження діяльності їхніх бізнесів на території Євросоюзу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Йдеться про власника Альфа-банку Михайла Фрідмана, ексміністра зовнішніх економічних зв’язків Російської Федерації Петра Авена та російського бізнесмена Германа Хана, а також окремий позов олігарха Геннадія та його дружини Олени Тимченків.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-12 16:58:54