Україна і світ

За серпень у 41 людини діагностували лихоманку Західного Нілу, хворітимуть і надалі – Кузін


Заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін в ефірі телемарафону Єдині новини повідомив, що лихоманка Західного Нілу нікуди не зникне з України.

Зареєстровано 69 випадків, з них 41 – у серпні

Кузін назвав останні цифри стосовно захворюваності на лихоманку Західного Нілу. Так, з початку року в Україні зареєстровано 69 випадків цієї небезпечної хвороби, з них 41 – у серпні. Найбільше хворих виявлено в Полтавській, Черкаській, Київській областях та в Києві. У столичних лікарнях від початку літа перебувало 17 пацієнтів із діагнозом лихоманка Західного Нілу.

Батьківщиною цієї лихоманки вважалася Африка. Саме в одній з африканських країн у 1937 році вперше виявили це захворювання. Тепер воно циркулює всіма країнами світу.

Зараз дивляться

Передається через укуси комарів, а переносять перелітні птахи

Вірус, що викликає лихоманку Західного Нілу, передається через укуси комарів. А на великі відстані його переносять перелітні птахи.

– Через Україну якраз проходять декілька шляхів перелітних птахів, тому ми будемо постійно стикатись з цією інфекцією, – зазначив Кузін.

Кузін наголосив, що захист від лихоманки Західного Нілу один — уникнути будь-яким способом  укусів комарів, використовуючи репеленти, москітні сітки тощо.

Уже можна визначити, що ця хвороба має літньо-осінню сезонність, частіше нею хворіють сільські жителі, а також любителі полювння, звідки ще одна її назва – “качина лихоманка”. Від людини до людини вона не передається.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Єдині новини

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-11 10:50:00