Львівський портал

На війні загинула бойова медикиня Марія Дихтяр зі Львівщини

У понеділок, 2 вересня під час виконання службового обов’язку загинула капітан медичної служби Марія Дихтяр з села Борок, що на Львівщині. Про це повідомили у 63 окремому батальйону сил ТрО ЗСУ. 

«Марічка, Маруся, Володимирівна, Пантера… Як так? Біль. Невимовний біль. Я не можу ставити свічки на твоє фото, Марічко. Не можу. Рука не піднімається. А голова не приймає, що тебе вже нема. … Нам усім буде важко без тебе. Бо ти була сонечком. Наш батальйон осиротів на чудову і світлу людину. Та ти будеш з нами завжди. Любимо тебе», – йдеться в повідомленні.  

Раніше Львівський портал повідомляв, що 2 жовтня 2023 року президент Володимир Зеленський нагородив орденом «За мужність» III ступеня бойову медикиню зі Сокальщини Марію Дихтяр.  

Нагороду вона отримала в зоні бойових дій з рук Президента України. У 2022 році Марія також була нагороджена медаллю «За врятоване життя». 

«Вона – одна з перших жінок-добровольців, які наважилися усе залишити в мирному житті і піти служити заради порятунку захисників України. Була учасником АТО,  три роки – начальницею медичної служби у 25-му окремому мотопіхотному батальйоні «Київська Русь». Вона врятувала сотні життів побратимів, іноді вивозила хлопців  з-під обстрілів, ризикуючи своїм життям», – розповідають у Сокальській міськраді.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-03 12:53:33