Україна і світ

Зеленський: У наступі на Покровськ росіяни можуть втратити 50−60 тисяч солдатів

Фото: УНІАН

Президент Володимир Зеленський заявив, що росіяни продовжують тиснути на Покровському напрямку і, ймовірно, хочуть повторити сценарій Бахмута.

Він припустив, що росіяни можуть зазнати там втрат у 50−60 тис. солдатів.

Про це він заявив під час спілкування із журналістами у межах форуму Україна 2024. Незалежність у вівторок, 27 серпня.

Зараз дивляться

Зеленський про Покровський напрямок

На думку президента, операція українських сил у Курській області РФ сповільнила швидкість просування ворога на Покровському напрямку.

Про це він заявив на запитання журналіста, що операція на Курщині триває три тижні, але на Покровському напрямку окупанти не сповільнюються. Тоді глава держави сказав:

— А до Курської операції були просування на Покровську? Швидше чи повільніше? Я думаю швидше. Чи пов’язані ці речі? Я думаю пов’язані, але трохи не так, як вам здається, – заявив він.

Президент додав, що “іноді буває так, що немає різниці, стоять там три бригади чи п’ять, головне, хто на тебе тисне і в якій кількості, і на що готові й здатні твої бійці на тому чи іншому напрямку”.

— Вони там не відступають, повертаючись назад їх розстрілюють. І вони будуть тиснути. Їм це потрібно, як ситуація з Бахмутом. Вони там положать 50−60 тис., — додав він.

Зеленський також зазначив, що за 2,5 року війни стало зрозуміло, як готувати такі операції, хто повинен про ці операції знати і яка кількість людей.

Він додав, що Україна не має такої кількості людей, як Росія, і повинна воювати розумніше. Крім того він поінформував, що щоденно розмовляє з головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським про посилення Покровського та інших напрямків.

Ситуація на Покровському напрямку

Покровський напрямок залишається справді найбільш напруженим через постійні атаки загарбників, а також застосування ворогом усіх засобів для ураження позицій ЗСУ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

З початку доби 26 серпня на Покровському напрямку Донецької області сталося 56 бойових зіткнень Сил оборони з російськими окупантами.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-27 17:00:15