Україна і світ

Що відомо про ситуацію з Київською ГЕС після російського обстрілу 26 серпня

Фото: УНІАН

Під час масованої ракетно-дронової атаки росіян по Україні у понеділок, 26 серпня, зазнала пошкоджень Київська ГЕС.

Про це пише видання Forbes Ukraine, посилаючись на топменеджера однієї з державних енергокомпаній, який знайомий з ситуацією й говорив на умовах анонімності.

Атака по Київській ГЕС: що відомо

Зазначається, що 26 серпня росіяни різними типами намагалися влучити в Київську ГЕС. Топменеджер держенергокомпанії сказав, що внаслідок атаки є влучання та пошкодження.

Зараз дивляться

Але він наголосив, що загрози прориву греблі чи критичних пошкоджень станції немає.

Голова Київської ОВА Руслан Кравченко повідомляв про обмежений проїзд дамбою Київської ГЕС через ранкову атаку росіян. Втім він обіцяв, що проїзд відновлять орієнтовно о 16:00-17:00.

В ефірі телемарафону він також заявив, що ГЕС не зазнала суттєвих пошкоджень, наразі усі енергетики працюють над відновленням енергопостачання.

Директор Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко у своєму Telegram-каналі написав, що ситуація на Київській ГЕС не становить загрози, хоча й не уточнив інформації про можливі руйнування.

Він наголосив, що Київська ГЕС не була підірвана зсередини, як Каховська, а зруйнувати її ракетами неможливо.

— Щодо греблі Київської ГЕС — загроз немає. Зруйнувати її ракетами неможливо. Порівнювати з Херсонщиною не варто — там був підрив зсередини. Росіяни інформаційно використовують цю тему для нагнітання паніки, не більше, — пояснив Коваленко.

Оператор ГЕС і ГАЕС Укргідроенерго наразі цю інформацію не коментував.

У понеділок, 26 серпня, Росія завдала наймасованішого авіаобстрілу України, використавши 127 ракет і 109 ударних дронів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Повітряних силах ЗСУ повідомили, що було збито 201 повітряну ціль – 102 ракети і 99 ударних БпЛА. Кілька одиниць БпЛА локаційно втрачені на території України, ще два – перетнули держкордон із Білоруссю.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-26 22:58:01