Україна і світ

Перець, запечений у духовці з часником: рецепт


Запечений перець із часником – неймовірно ароматна і корисна страва, яка завжди буде доречною на будь-якому столі.

Незалежно від того, чи готуєте ви його для сімейної вечері, чи для святкового столу, цей рецепт легко впишеться в меню та сподобається усім без винятку.

Перець, запечений у духовці з часником: рецепт

Ця страва стане чудовим доповненням до м’яса, риби або як самостійна закуска.

Зараз дивляться

Інгредієнти:

  • болгарський перець (великий та м’ясистий) – 5-6 шт.
  • часник – 3-4 зубки
  • оливкова олія – 5 ст. л.
  • бальзамічний оцет чи яблучний оцет – 1 ст. л.
  • сіль, мелений чорний перець – до смаку
  • петрушка чи кріп – для прикрашання

Приготування:

  1. Варто відзначити, що перець червоний, жовтий чи зелений створює на тарілці яскраву колірну гаму, яка надасть страві краси та естетики. Перець промити та викласти на сухе деко.
  2. Як запікати перець у духовці з часником. Помістити деко з перцем у попередньо розігріту до 180 °C духовку. Запікати близько 20 хвилин (до темненьких підпалин на шкірці).
  3. Дістати з духовки, залишити на 15 хвилин, а потім розрізати на дві частини та почистити від шкірки та насіння.
  4. Часник почистити та пропустити через прес. Додати його до олії разом з сіллю та перцем. Перемішати. Влити бальзамічний чи яблучний оцет, ще раз перемішати. Спробувати заправку на смак. За бажанням додати ще спецій чи оливкової олії.
  5. Викласти перці на пласку тарілку та полити заправкою.
  6. Накрити страву харчовою плівкою та помістити в холодильник для маринування на 1-3 години. Охолоджений перець ще краще просочиться ароматами і стане справжньою смакотою.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Перець, запечений у духовці з часником, подати до столу холодним чи кімнатної температури, прикрасивши нарізаною зеленню.

Якщо хочете надати страві більше пікантності, можна додати до заправки трохи гострого перцю чи посипати готову закуску перед подачею тертим сиром.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-26 11:37:10