Україна і світ

Асиметричні дії: нардеп Костенко назвав цілі ЗСУ під Курськом

Фото: Генштаб ЗСУ

Спецоперація в Курській області РФ – це відповідь на весняне вторгнення в Харківську область, коли найбільше постраждало мирне населення Вовчанська.

Про це в інтерв’ю NV розповів секретар Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко.

Операція ЗСУ під Курськом – позиція нардепа Костенка

— За фактом росіяни самі відкрили цю скриньку Пандори, коли вирішили напасти на Харків, змінити хід ведення бойових дій, захопити Вовчанськ, створити цю “санітарну зону”, про яку говорив Путін.

Я вважаю, що Курська операція – це наслідок тих дій, які тоді здійснили росіяни. Тому наше військове керівництво ухвалило рішення про асиметричні дії, – пояснив він.

Також, на думку Костенка, саме ситуація в Курській області здатна у перспективі змінити перебіг бойових дій і на території самої України.

Зараз дивляться

— Ми спробували, ми досягли успіху. Звичайно, ми будемо дивитися, як ця операція триватиме. Станом зараз це можна охарактеризувати як успіх, – переконаний український політик.

Нардеп додав, що Курський напрямок фактично показав, що для Сил оборони відкрито можливість рухатися далі по російській території. Тому що реальне завдання – перенести бойові дії на землю агресора.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

— На мою думку, реальне стратегічне завдання – це поступово переносити війну туди, змушувати Росію реагувати на цих напрямках, тому що вони зараз менш захищені. Я зробив би так, – резюмував Костенко.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-25 22:48:24