Україна і світ

Донати, новини та час із рідними: як змінилося життя зірок за війну в Україні


Повномасштабна війна, яку Росія розв’язала проти України 24 лютого 2022 року, вплинула на кожного з нас. Непрості події зробили українців сильнішими, навчили більше цінувати життя та час, проведений поряд із рідними людьми.

За 2,5 року великої війни у кожного з нас з’явилися нові звички, змінилися пріоритети та цілі. Всі почали регулярно донатити й допомагати, розуміючи, що найголовніше зараз – перемога України.

З нагоди Дня Незалежності Факти ICTV вирішили дізнатися, як за цей час змінилося життя українських знаменитостей та чого їх навчила повномасштабна війна в Україні.

Зараз дивляться

Олександр Педан

Олександр зізнався, що війна навчила його цінувати кожну прожиту мить і людей навколо. Педан наголошує, ніхто не знає, що буде завтра, тому потрібно використовувати всі можливості.

– З’явився новий скіл, який також є і звичкою, це постійне намагання бути корисним. За час повномасштабної війни точно стало зрозуміло, що потрібно жити не лише для себе, а й для сім’ї, друзів, загалом людей навколо. Робити щось корисне – надважливо. Довелося відмовитися від довготривалого планування. Коли мене запитують, що ти будеш робити через місяць, то я, зазвичай, не маю відповіді, – поділився ведучий та громадський діяч.

Моральною опорою для Педана в ці непрості часи стала сім’я.

– Найближчі люди заслуговують найбільшої уваги. Тож в них і треба шукати найбільшої підтримки. Яку, зрозуміло, віддавати навзаєм! – додав він.

Melovin

Співак поділився, що спочатку повномасштабна війна зламала його як особистість. На тлі подій у країні у нього виникли проблеми з алкоголем, а згодом і дізнався про невиліковну хворобу – цукровий діабет. Хоч зараз виконавець почав більше думати про себе та своє самопочуття, він досі не почувається спокійно.

– Перебуваю у перманентній тривозі, та водночас почуваюся наповненим і завжди готовим до дій. Цей стан акумуляції, який відбувся під час повномасштабного вторгнення, я називаю метаморфозою із кокона в метелика. Найголовніше, що в мені змінилося – глобальний погляд на життя і доброта до людей. У мене всередині знайшлося розуміння до тих, кого я не розумів або не хотів розуміти. Я просто навчився сприймати людей такими, які вони є. Зрозумів, що не треба когось змінювати, не треба намагатися когось виправляти. Бо людина сама має прийти до цієї трансформації, якщо, звісно, захоче, – сказав Melovin.

За словами співака, до повномасштабної війни був досить закритим і ховався за своєрідною маскою, однак з часом її захотілося скинути.

– Зараз я сприймаю все інакше: іди туди, де страшно; блукай там, де страшно; погано – хай буде погано зараз, а завтра буде інакше; не закривайся від того, що тебе може зламати, бо лише через поламане можна побудувати щось нове. Це для мене як особиста війна всередині – вона має статися, щоб потім настав мир, а мир – це затишшя перед війною, – поділився думками Melovin.

Григорій Решетнік

Під час війни ведучий вкотре переконався у фразі свого тата: “Синку, треба завжди підніматися, як би складно не було, і боротися до кінця, як би страшно не було”. Решетнік зазначив, що саме це зараз і робить український народ, який бореться за свою свободу й незалежність.

– Під час війни я зрозумів, що ми маємо жити тут і зараз, безумовно, вірити, планувати, але бути вдячними. Ми маємо цінувати кожен момент, проживати його. І, наскільки це можливо, бути щасливими, хоча це, направду, дуже складно в цих обставинах, Але якщо людина відчуває у своєму серці щастя, добро, любов, вона стає ще сильнішою, а це означає, що сильнішими стають увесь народ і вся нація, – сказав ведучий.

Григорій поділився, що війна неабияк вплинула на його сон – щоночі він прокидається кожні 2-3 години, щоби подивитися в новинах, чи є загроза ворожих ударів по Україні.

– Коли моя дружина, діти відпочивають, я прагну, щоб їхній сон був безпечний, і підготуватися до викликів, які можуть бути. Закликаю абсолютно всіх дотримуватися заходів безпеки, реагувати на тривоги. Також з’явилася звичка – регулярно допомагати Збройним силам України, багатодітним сім’ям, діткам, родинам військових. Ця звичка не зникне й після перемоги, я сподіваюся, вона набуде ще більших розмахів, можливостей. Це одна з моїх мрій, – поділився Решетнік.

Наталка Карпа

За 2,5 року кардинально змінилося життя й у Наталки Карпи. Коли почалася повномасштабна війна, чоловік співачки пішов захищати країну зі зброєю в руках, а вона виховувала доньку Злату, які зараз уже 4 роки.

Однак за цей час Наталка проявила себе не лише як мама, а й як артистка. Вона дала понад 200 благодійних концертів, а також допомагала у зборах 58 окремій мотопіхотній бригаді, де служить її чоловік.

– Змінилося багато: підбори часом відкладаю, змінюючи на кроси, бо в них у лісопосадці для хлопців легше виступати. Бюджети, які витрачали на якісні кліпи, тепер ідуть на ремонт автівок тієї ж 58 бригади. Партнери, які допомагали мені з концертними шоу, допомагають із харчами та засобами необхідності сиротинцям, притулкам і біженцям. Словом, життя набуло нових барв, але поруч залишаються твої люди, справжні та незламні українці! – сказала Наталка Карпа.

MamaRika

По-справжньому цінувати кожну мить життя, особливо – проведену поряд із близькими, навчилася й співачка MamaRika. Під час війни вона почала частіше дякувати Богу, захисникам, а також донатити та допомагати людям.

– У нашій родині є щомісячні донати, мій чоловік віддає 100% монетизації свого YouTube-каналу. У нас є ціла схема, ми донатимо хлопцям на передову, закуповуємо дрони і все, що необхідно. Це вже стало звичкою. Перед тим, як купити щось банальне, я завжди задумуюся: А може, краще допомогти, купити щось корисне. У нашій родині все конвертується в дрони, – поділилася MamaRika.

Співачка намагається завжди бути на зв’язку зі своїми рідними, тож свариться, коли хтось із них не бере слухавки. MamaRika додала, що саме родина допомогає їй триматися і не опускати руки, коли важко.

– Зараз ми живемо в такому контрастному стані, коли одного дня в тебе емоційний підйом, а потім тобі здається, що все – кінець. Коли приходиш додому, бачиш сина, то розумієш, що все добре, ми живі, ми можемо щось робити, і це вже велике щастя. Є за що дякувати Богу і нашим захисникам. Ще, звичайно, дуже додає сил музика. З кожним концертом і новою піснею я відчуваю у собі приплив енергії. Музика – це ліки, вона дійсно лікує душу, і мене зокрема, бо я її створюю, виконую і доношу людям. Це обмін енергією, який надихає, дає стимул підійматися та йти далі, – сказала MamaRika.

Tayanna

Співачка Tayanna за час війни усвідомила, що не варто марнувати час. Навіть із великою кількістю роботи і завантаженістю вона намагається знаходити позитив і насолоджуватися процесом.

Також співачка почала частіше моніторити новини, особливо під час повітряних тривог. А під час відключень світла Tayanna виробила звичку приділяти час собі та сину.

– Ми навчилися використовувати ці години з користю для нас, знаходити час для відпочинку, читання, на яке ніколи немає часу. Я намагаюся продовжувати жити те життя, про яке мріяла, створювати найкращі умови для сина, саме тому можу сказати, що намагаюся не відмовлятися від якихось можливостей або просто радощів. Так, наше життя дуже сильно змінилося, але я роблю все, аби не змарнувати його, – сказала вона.

Tayanna наголосила, що в ці непрості часи ми маємо працювати над своїм як фізичним, так і моральним станом. Виконавиця завжди виділяє час для себе, практикує медитації, читає книги. Саме це дає їй сили, щоби щодня продовжувати йти вперед і жити на максимум.

Аніта Соловей

Блогерка Аніта Соловей за ці 2,5 року переконалася, що потрібно довіряти своїй інтуїції, навіть якщо увесь світ стверджує протилежне. Ще до повномасштабного вторгнення вона належала до тих людей, хто говорив про високу ймовірність початку війни. Блогерка разом із сім’єю виконала всі підготовчі заходи, але, як і всі інші, вона не була готова до такого рівня стресу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

– Мій головний висновок – слухай себе, прислухайся до своєї інтуїції та дій так, щоб зберегти своє життя. Найголовніша звичка зараз – це швидко збиратися, реагувати, перевіряти, чи є поблизу бомбосховище. Я ніколи не думала, що матиму таку звичку, і не хотіла б мати її у своєму житті, але це реальність, яку розуміють лише українці, – поділилася Аніта.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-24 07:50:49