Україна і світ

Повістка нового зразка: які зміни відбулися в документі

Фото: Укрінформ

16 серпня 2024 року набула чинності постанова Кабміну №951. Відповідно до цієї постанови було внесено зміни до Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації на особливий період. Ці зміни зачепили правила оформлення повісток.

Що таке повістка нового зразка

Це повістка, зазначена у постанові №951 від 16 серпня 2024 року.

У повістці зазначається:

Зараз дивляться
  • прізвище, власне ім’я та по батькові (за наявності) і дата народження громадянина, якому адресована повістка;
  • найменування ТЦК, що видав повістку;
  • мета виклику до ТЦК;
  • місце, день і час явки за викликом;
  • підпис (кваліфікований електронний підпис) посадової особи, яка видала (сформувала) повістку, дата підпису;
  • найменування посади, власне ім’я та прізвище, підпис посадової особи, яка видала повістку, та дата її підписання — для повісток, оформлених на бланку. Такі повістки скріплюються гербовою печаткою;
  • прізвище та власне ім’я керівника ТЦК, дата накладення кваліфікованого електронного підпису — для повісток, сформованих за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів;
  • роз’яснення про наслідки неявки і про обов’язок повідомити про причини неявки.

Новий зразок повістки: головна відмінність

Відповідно до Постанови №951 повістки можуть оформлюватися на бланку або створюватися за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів. Тобто другий варіант повістки буде формуватися через реєстр Оберіг.

Відтепер є не один, а два зразки повістки. Одна з них заповнюється на бланку, а інша формується за допомогою Єдиного державного реєстру призовників.

Основна зміна стосується пункту 29, а саме шостого абзацу.  Також внесено зміни до пункту 30. Відповідно до цього пункту, кожна повістка, яка формується за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів, має електронний ідентифікатор у вигляді QR-коду. Така повістка може бути роздрукована. Повістки, сформовані за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, можуть централізовано друкуватися та надсилатися військовозобов’язаним. Це здійснюється рекомендованими поштовими відправленнями з описом вкладення та повідомленнями про вручення. Також вони можуть друкуватися та вручатися під час оповіщення у роздрукованому вигляді.

Повістки нового зразка: фото

Скрин: Зразок повістки з Постанови №951

Скрин: Зразок повістки з Постанови №951

Скрин: Зразок повістки з Постанови №951

Скрин: Зразок повістки з Постанови №951

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Скрин: Зразок повістки з Постанови №951

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-23 15:52:38