Львівський портал

У Львові померла рекордсменка у стрільбі з лука Тетяна Образцова

У вівторок, 20 серпня, на 79 році життя померла видатна львівська лучниця, чемпіонка світу і Європи в командних змаганнях, Заслужений тренер України Тетяна Образцова. Про це Львівському порталу повідомили у відділенні Національного олімпійського комітету у Львівській області.

«Олімпійська родина Львівщини щиро співчуває родині пані Тетяни, її близьким, друзям, вихованцям. Вічна пам’ять», – йдеться у повідомленні.

Довідка

Тетяна Образцова – перший майстер спорту зі стрільби з лука в СРСР, перша чемпіонка СРСР зі стрільби з лука (Таллінн, 1963 рік). Разом з Нонною Козіною та Еммою Гапченко вона стала першою чемпіонкою світу в колишньому СРСР (Веллі Фордж, США, 1969 рік).

Крім того, на цьому ж чемпіонаті світу вона разом з подругами по команді встановила новий рекорд світу. У 1970 році в Чехословаччині разом з Еммою Гапченко та Еве Суйтс вона стає чемпіонкою Європи з новим командним рекордом Європи.

Після переходу на тренерську роботу вже її учні неодноразово ставали чемпіонами Європи, світу та учасниками Олімпійських ігор.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-08-20 17:53:13