Україна і світ

Уряд погодив важливі зміни військового обліку для українців: що передбачено

Сьогодні, 16 серпня, уряд ухвалив постанову Про реалізацію експериментального проєкту з автоматичної верифікації та перевірки відомостей про призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

Про зміни повідомили в пресслужбі Мінреінтеграції.

Які зміни передбачено до правил військового обліку

Військовий облік для призовників – хлопці віком від 17 до 25 років мають стати на військовий облік без проходження військово-лікарської комісії (ВЛК). Це стосується як тих, хто проживає в Україні, так і тих, хто за кордоном.

Зараз дивляться

Перевірка документів за кордоном – стосується чоловіків віком від 18 до 60 років, які перебувають за кордоном і звертаються за оформленням українського або закордонного паспортів. Такі чоловіки мають пройти перевірку військово-облікових документів через державну електронну систему Трембіта.

Внесення до реєстру – хлопці віком від 16 до 25 років, які проживають в Україні та звертаються за оформленням паспорта, будуть внесені до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів (ЄДРПВР) без проходження військово-лікарської комісії.

Це стосується й тих, хто перебуває за кордоном і хоче оформити або отримати паспорт в українських представництвах.

Перелік чоловіків від 16 до 60 років – буде сформований перелік чоловіків віком від 16 до 60 років, дані яких внесуть до ЄДРПВР і які підлягають військовому обліку.

У Мінреінтеграції наголошують, що дані нововведення оптимізують відомості у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Десантно-штурмові війська ЗСУ

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-16 14:00:42