Україна і світ

Гарріс випереджає Трампа у п’яти із семи ключових штатів – опитування

Фото: Getty Images

Віцепрезидент США та кандидатка від демократів Камала Гарріс лідирує або зрівнялася за відсотком підтримки із кандидатом від республіканців та експрезидентом США Дональдом Трампом у шести із семи штатів, де відбудуться вибори.

Про це йдеться в опитуванні Cook Political Report Swing State Project, оприлюдненим у середу, 14 липня, пише The Hill.

Вибори у США: Гарріс випереджає Трампа

Опитування показало, що Гарріс випереджає Трампа на один пункт у таких штатах, як Арізона, Мічиган, Північна Кароліна, Пенсильванія та Вісконсин.

Зараз дивляться

У семи штатах, де відбудуться вибори, вона має 48% підтримки, а Трамп – 47%. Ще 5% респондентів заявили, що не визначилися або не будуть голосувати.

Дослідження показало, що Камала Гарріс випередила Дональда Трампа з моменту проведення останнього опитування проєкту Swing State Project у травні, коли кандидатом від демократів був Байден.

Згідно з опитуванням, Гарріс зараз трохи випереджає Трампа в п’яти штатах. Трамп має перевагу у штаті Невада, але Гарріс скоротила там відрив до шести пунктів.

Також Камала випереджає Дональда на три пункти в Мічигані й Вісконсині. У травні Трамп випереджав Байдена на два пункти в Мічигані та йшов із ним нарівні у Вісконсині.

Камала Гарріс випереджає Трампа на два пункти в Арізоні, де Трамп раніше мав перевагу в один пункт над Байденом. Вона також випереджає його в Північній Кароліні, подолавши 7% перевагу Трампа в цьому штаті в травні, 1 перемагає його на один пункт у Пенсильванії, де Трамп мав 3% перевагу над Байденом.

У Джорджії обидва кандидати мають однакову підтримку – 48%. Згідно з опитуванням, Трамп раніше випереджав Байдена на три пункти в цьому штаті.

З моменту запуску своєї кампанії минулого місяця Камала Гарріс набрала обертів у загальнонаціональних опитуваннях та опитуваннях у штатах, що вагаються. Згідно з середніми даними національного опитування The Hill/Decision Desk HQ, Гарріс випереджає Трампа на 1,4% пункти на основі 114 опитувань.

Опитування компанії Cook проводилося серед 2 867 потенційних виборців у семи штатах, що вагаються, з 26 липня по 2 серпня, та має похибку плюс-мінус у 1,83% пункта.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, кандидати в президенти США Дональд Трамп і Камала Гарріс проведуть дебати на каналі ABC 10 вересня. Подробиці про місце проведення, правила та модераторів буде визначено ближче до дати дебатів.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-15 12:50:07