Україна і світ

Комбат пояснив, чому попри великі витрати держави на БПЛА бійці все одно збирають донати

Командир батальйону безпілотних авіаційних комплексів «Ахіллес» 92-ї ОШБр капітан Юрій Федоренко в ефірі Армія TV відповів на поширене питання про те, чому бійці вимушені збирати додаткові кошти на БПЛА попри великі витрати держави на цю техніку.

«Часто задають питання: держава виділяє шалені кошти на засоби БПЛА. Чому весь час потрібно донатити, чому не вистачає? Друзі, все достатньо просто, на жаль. В таких умовах ведення бойових дій, коли ми воюємо з економічним потенціалом рф і її ВПК, з безкінечним ресурсом живої сили, в цій динаміці бойових дій треба шалена кількість дронів», – сказав він.

Комбат додав, що у противника також достатньо ефективно діють засоби РЕБ, а також протиповітряні засоби, які завдають втрат українським безпілотним системам.

«Формула перемога достатньо проста: держава значно збільшила поставки, плюс допомога системна української нації, плюс допомога міжнародних партнерів, – це те, що дає мінімум для ведення оборонних дій та вибиття противника з займаних ним позицій», – пояснив Федоренко.

На початку червня командувач Сил безпілотних систем ЗСУ полковник Вадим Сухаревський заявив, що у 2024 році держава поставила Збройним Силам у шість разів більше дронів, ніж за весь попередній рік.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нещодавно ми показувало відео, як оператори підрозділу ударних БПЛА 77 окремої аеромобільної бригади ДШВ ЗСУ вразили російський всепогодний тактичний зенітно-ракетний комплекс «Тор-М2». А тут можна подивитися як Сили оборони ліквідували ворожий розрахунок БПЛА. Вакансії з напрямку БПЛА можна знайти на сайті Будь собою або на сайті АрміяInform.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-06-20 21:11:38