Україна і світ

що відомо про мобілізацію Валерія Талабана

Фото: Факти ICTV

У Тернопільській області мобілізували чоловіка, який переніс інсульт, про що заявила його донька Анжеліка Талабан. В обласному ТЦК і СП вже відреагували на цей інцидент.

Мобілізація чоловіка в Тернопільській області

Анжеліка Талабан з Тернопільської області повідомила, що її батька затримали працівники ТЦК 8 червня. За її словами, чоловік має проблеми зі здоров’ям, серед яких – погіршення зору, численні травми хребта та ребер, перенесений інсульт і алкогольна залежність.

Донька заявила, що її батька лікарі визнали непридатним до військової служби. Але його повернули до ТЦК і утримували через те, що всі довідки були підписані, зазначила Анжеліка Талабан.

Зараз дивляться

– Там лікарі практично одразу заявили, щоб забирали його звідти й не витрачали їхній час, визнали його непридатним. І знаєте що? Його буквально привезли назад до ТЦК! Утримують його там, де вже магічним чином всі довідки “підписалися”, тож тата чудесним чином “вилікували” і визнали цілком придатним, – йдеться у повідомленні дівчини.

За словами Анжеліки, її батько намагався вступити до української армії після початку повномасштабного вторгнення. Однак йому відмовили у мобілізації через проблеми з алкоголізмом.

Дівчина зазначила, що її родичі намагалися передати татові мобільний телефон, гроші та одяг, але їм відмовили в доступі до нього. За останніми даними, батька дівчинки перевезли на Рівненський полігон.

Водночас Анжеліка Талабан додала, що подала скарги до всіх відповідних органів влади, але не отримала жодної відповіді.

Що відповіли у ТЦК

У Тернопільському обласному ТЦК і СП відреагували на повідомлення про примусову мобілізацію Валерія Талабана.

Там стверджують, що чоловік добровільно зробив вибір про вступ до лав ЗСУ. У ТЦК наголошують, що донька та батько мають різну позицію у питанні мобілізації. Там зазначають, що чоловіка призвали на військову службу відповідно до чинного законодавства.

– Талабан Валерій призваний на службу в ЗСУ за мобілізацією згідно з чинним законодавством, у добровільному порядку пройшов ВЛК, скарг і претензій не має, про що підтвердив особисто і письмово під час перевірки представниками Військової служби правопорядку, – йдеться у повідомленні.

У ТЦК і СП відповіли, що Валерій Талабан має свідому активну громадську позицію, патріотично налаштований на участь чоловіків у протистоянні російській агресії та службі в ЗСУ, а також самостійно та добровільно зробив вибір.

– Ми допускаємо розбіжності в поглядах на службу в ЗСУ в Талабана Валерія та його доньки, скаргу якої він просив не розглядати, оскільки вона безпідставна та не відповідає реальній ситуації, – стверджують в ТЦК.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-11 00:17:24