Україна і світ

Звернення Зеленського – від 9 червня 2024 року ВІДЕО ОНЛАЙН

Фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський опублікував традиційне звернення до українців у неділю, 9 червня.

Глава держави розповів про обстановку на полі бою та розповів про домовленості, які готуються у співпраці з європейськими партнерами, зокрема Німеччиною.

Зеленський про ситуацію на фронті

Він розповів, що незмінно найважчою ділянкою фронту залишається Покровський напрямок на Донеччині, де окупант не припиняє тиск і де щодня найбільша кількість боїв.

Зараз дивляться

— Лише за вчора понад 40 атак, сьогодні, на цей час, уже більш як 20. Кожен наш воїн, хто саме там знищує ворога, кожен наш солдат і командир, які роблять усе, щоб втримати наші позиції та допомогти воїнам на позиціях поруч, – усім вам особлива вдячність. Максимум зусиль, щоб у вас та у всієї нашої армії було більше зброї, більше техніки, більше сучасних систем, – сказав президент.

Зеленський додав, що заслухав сьогодні доповідь головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. Також планується доповідь керівника ГУР МО Кирила Буданова.

Президент додав, що “ми готуємо наші нові кроки. Україна обов’язково захистить себе”.

Очікуються нові переговори

За словами Зеленського, зараз Україна готує нові домовленості з європейськими партнерами, зокрема з Німеччиною щодо додаткових кроків підтримки.

— Також цими днями детально займаємося підготовкою двосторонньої безпекової угоди між нашою державою і Сполученими Штатами. Робимо все, щоб лідерство Америки відчувалось, – сказав він.

Зеленський підкреслив, що для України важлива не лише підтримка партнерів, адже наша країна потребує стійкості своїх громадян.

Він наголосив, що це стосується і енергетики, і відновлення після ударів, і всіх інших основ нормального життя. Життя, яке маємо зберегти попри будь-які спроби Росії тиснути та знищувати.

Джерело: Офіс президента
Війна в Україні, Володимир Зеленський

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-09 21:02:21