Україна і світ

Винищувач Су-57 – Юсов повідомив, що уражених літаків могло бути два

Під удар по аеродрому Ахтубінськ в Астраханській області РФ 8 червня могли потрапити не один, а два російські винищувачі Су-57.

Про це розповів Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в етері телемарафону Єдині новини.

Ураження Су-57 на аеродромі Ахтубинск

За словами Юсова, літаки Су-57 завдають ракетних ударів по українській цивільній інфраструктурі з меж РФ. Він сказав, що в самої Росії таких літаків залишилося небагато, адже до масового виробництва вони надійшли нещодавно.

Зараз дивляться

— Є попередня інформація про те, що уражених літаків Су-57 могло бути два, – повідомив Юсов.

Він заявив, що також є інформація про загиблих та поранених серед особового складу росіян унаслідок удару по аеродрому.

Юсов додав, що інциденти на летовищах, які ворог використовує у війні проти нашої країни, а Су-57 завдає ракетних ударів саме по цивільних об’єктах, вочевидь, будуть тривати.

Раніше ГУР із посиланням на супутникові знімки стоянки літака заявило про ураження Су-37 на аеродромі в Астраханській області. На них засвідчено, що 7 червня Су-57 стоїть цілий, а вже наступного дня біля нього зʼявилися вирви від вибуху та характерні плями від пожежі внаслідок вогневого ураження.

Су-57 є найсучаснішим винищувачем, що може завдавати ударів ракетами Х-59/Х-69. На озброєнні Повітряно-космічних сил РФ перебувають лічені одиниці вказаних бойових літаків, кажуть українські розвідники.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-09 19:36:16