Україна і світ

Поповнення в родині Bayraktar: знаний в Україні турецький виробник дронів представив новий тактичний БПЛА

Як зазначено у релізі, розміщеному на офіційному порталі стамбульського виробника, дрон Kalkan Diha розроблений для використання на тактичному рівні піхотними підрозділами для ведення розвідки, корекції вогню та довготривалого патрулювання, повідомляє АрміяInform.

Розробник заявляє про можливість знаходження нового БПЛА у повітрі до 6 годин, а також здійснювати розвідку на  максимальній висоті у 4,3 км.

Турецькі конструктори оснастили Kalkan Diha комбінованою енергетичною установкою. Таке обладнання складається з електродвигунів для здійснення вертикального зльоту та посадки, а також двигуна внутрішнього згоряння.

При виконанні польотного завдання в економічному режимі, на крейсерській швидкості він може розвинути швидкість до 100 км/год, а максимальна складає 130 км/год.

Тактичний дрон Kalkan Diha. Фото: Baykar

Бортове обладнання БПЛА дозволяє здійснювати польоти на віддалення до 100 км від місця перебування оператора. При цьому у випадку втрати зв’язку, Kalkan Diha має розширений набір функцій, серед яких:

  • повністю автоматична система польоту;
  • повністю автономне з’єднання датчиків;
  • система автономного зльоту та посадки;
  • напівавтономний режим польоту.

Оптична система дрона дозволяє здійснювати виявлення цілей вдень і вночі. Додатково встановлений лазерний далекомір та система лазерного цілевказання.

Тактичний дрон Kalkan Diha. Фото: Baykar

Розробники нового апарату заклали в його програне забезпечення три різних варіанти режиму приземлення: вертикальне приземлення, приземлення на корпус і приземлення на парашуті.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Відео: Тактичний дрон Kalkan Diha. Відео: Selçuk Bayraktar.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-06-09 18:12:38