Україна і світ

Санкції проти РФ – країни G7 готують попередження китайським банкам

Лідери країн Великої сімки готують оголосити попередження для китайських банків, які продовжують допомагати РФ оминати західні санкції.

Вони готують запровадити конкретні обмеження проти таких фінустанов на саміті G7, який відбудеться вже 13-15 червня в Італії з ініціативи прем’єр-міністрки Джорджії Мелоні.

Про це повідомляють одразу два джерела, знайомі із ситуацією зсередини.

Зараз дивляться

Санкції проти РФ – участь китайських банків

Відомо, що низка банків у Китаї продовжує допомагати РФ вести зовнішню торгівлю в обхід західних санкцій, запроваджених проти Москви після повномасштабного вторгнення в Україну.

Попередньо США та їх союзники – Велика Британія, Канада, Франція, Німеччина, Італія та Японія – не будуть вживати різких заходів проти китайських банків у вигляді обмежень у системі SWIFT або припинення доступу до міжнародної валюти – долара та євро.

Також увага G7 цього разу буде звернена не проти великих китайських банків, а невеликих установ, які проводять фінансові операції.

Вашингтон досі неохоче запроваджує санкції щодо великих китайських банків через величезні хвильові наслідки, які вони можуть завдати світовій економіці та американо-китайським відносинам.

Водночас великі банки Китаю були змушені обмежити або припинити платежі за транскордонними операціями за участю росіян через занепокоєння введення санкцій Заходу.

— Нас непокоїть те, що Китай дедалі більше стає фабрикою російської військової машини. Ви можете назвати це арсеналом автократії, якщо врахувати, що військові амбіції Росії явно загрожують існуванню України, але дедалі більше європейській безпеці, НАТО та трансатлантичній безпеці, – прокоментував ситуацію заступник радника з національної безпеки з міжнародної економіки США Даліп Сінгх.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-09 18:14:44