Україна і світ

Бронювання військовозобов’язаних у Дії: стало відомо, коли запустять послугу

Уряд працює над створенням механізму електронного бронювання військовозобов’язаних у Дії. Послуга запрацює вже влітку.

Про це зазначив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Працюємо над новою послугою в Дії — електронне бронювання. Уряд підтримав відповідну постанову. Цифровізація прибере людський фактор, активізує всі процеси та пришвидшить отримання результатів. Замість тижнів очікувань — година, замість збору купи папірців — кілька кліків. Послуга запрацює вже влітку», — повідомив Михайло Федоров.

Він повідомив, що на першому етапі забронювати своїх співробітників онлайн зможуть критично важливі підприємства та компанії, які працюють на потреби Сил оборони.

Якщо бізнес чи державний орган має право на бронювання, керівник через портал Дія має подати списки працівників та засвідчити електронним підписом заяву. Далі Дія автоматично перевірить її по реєстрах, чи справді людина працевлаштована офіційно і чи є про дані в Оберегу. Якщо все ок, працівника заброньовано. Весь процес триватиме годину.

Якщо в бронюванні відмовилися, керівник також відповідає в кабінеті на порталі Дія.

Як повідомляла АрміяInform, Уряд ухвалив Постанову про цифровізацію бронювання. Це значно зменшить корупційні ризики під час бронювання співробітників критично важливих для економіки України підприємств та мінімізує людський фактор у цьому процесі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-06-09 17:05:06