Україна і світ

Як зробити вино з шовковиці: рецепт покроково

Ми знаємо, як зробити вино з шовковиці в домашніх умовах легко і просто! Так, з цієї ягоди можна приготувати не тільки варення чи компот! Потрібно просто дочекатися, поки напій забродить, і потім можна насолоджуватися його смаком та неймовірним ароматом.

Смак вина з шовковиці можна описати як ягідно-фруктовий, з легкою кислинкою і приємною солодкістю, яка чудово поєднується з природним ароматом шовковиці. Це створює чудовий баланс, що робить напій особливо привабливим.

Домашнє вино з шовковиці: рецепт

Для приготування беріть тільки стиглі ягоди. Перед початком приготування переберіть їх, видаливши всі зіпсовані, оскільки вони можуть вплинути на смак вина. Найкраща вода для приготування – джерельна чи фільтрована.

Інгредієнти:

  • шовковиця – 1,5 кг
  • цукор – 1 кг
  • вино біле сухе (натуральне та якісне) – 300 мл
  • родзинки – 70 г
  • вода – 1 л 800 мл (приблизно)

Додатково:

  • скляний бутиль об’ємом 4 л

Виготовлення домашнього вина у пластикових бутлях небажане. Пластик може вступати в хімічні реакції з кислотами та спиртами, що може призвести до виділення шкідливих речовин. Крім того, пластикові бутлі мають певний ступінь проникності для кисню, що може негативно вплинути на процес ферментації та сприяти окисленню вина, що призведе до втрати аромату та смаку. Пластик також може вбирати сторонні запахи та виділяти власні, що може змінити смак та аромат вина.

Рецепт вина з шовковиці покроково:

  1. Шовковицю перед приготуванням промивати не треба. Ягоди викладаємо у миску та розминаємо товкачкою (бажано дерев’яною).
  2. Перекладаємо отриману суміш у чистий скляний бутиль. Вливаємо вино, всипаємо цукор і додаємо родзинки. Промивати родзинки не треба.
  3. Вливаємо води стільки, щоб залишилося близько одного сантиметру до вінця бутля.
  4. Накриваємо бутиль кришкою з дірками та переставляємо у темне місце. Залишаємо за кімнатної температури на 3-4 доби.
  5. Вино з шовковиці проціджуємо через декілька шарів марлі.
  6. Бутиль промиваємо, злегка обсушуємо з середини та вливаємо проціджене вино.
  7. Надягаємо на горлечко бутля медичну рукавичку, попередньо зробивши декілька проколів у 3-4 місцях.
  8. Залишаємо вино у льосі чи коморі на приблизно на 35-40 днів.

Готове вино з шовковиці зберігаємо у бутлі або розливаємо у скляні пляшки.

При подачі напою додайте у бокал декілька заморожених ягід шовковиці чи кубики льоду. Це додасть напою свіжості та аромату.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-06 18:59:44