Україна і світ

РФ хоче придбати уранові активи в Нігері – ISW

Росія разом зі збільшенням своєї військової присутності в Нігері та спробами замінити американські війська, також намагається заволодіти урановими активами в країні, які належать французькій державній компанії Orano SA.

Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Уранові активи в Нігерії

Повідомляється, що заступник міністра оборони РФ Юнус-Бек Євкуров підписав нігерійськими колегами відповідну угоду про багатогалузеве співробітництво.

Зараз дивляться

РФ нарощує військову співпрацю з Африкою

Так, 31 травня Євкуров відвідав Бенгазі (Лівія) і зустрівся з головнокомандувачем Лівійської національної армії (ЛНА) Халіфою Хафтаром на військовій базі Ар-Раджма на сході Лівії. Євкуров пообіцяв посилити потенціал національної армії країни.

Росія з березня 2024 року нарощує свою військову присутність і постачання на сході Лівії. Нещодавно знову збільшила контингент.

Американський інститут підприємництва вважає, що Росія прагне забезпечити собі військово-морську базу в Тобруку, Лівія, і що Євкуров із серпня 2023 року веде переговори з Лівійською національною армією про базування російських ВМС у Лівії.

У Нігері у квітні 2023 року було розгорнуто Африканський корпус Міністерства оборони Росії, який заявив про свої наміри замінити американські війська на півночі країни. Повідомляють, що США мають намір вивести всі війська з Нігеру до 15 вересня 2024 року.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-04 06:40:54